Advertisement
18.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 6, 2023

Txaber Allué: “Als tarragonins no els interessa menjar bé”

Txaber Allué, al bar Cortijo, de la Part Baixa de la ciutat. Foto: Agustí Arévalo.

És tot un referent en l’Internet de la cuina. I un pioner. Fa més d’una dècada va començar a gravar receptes en vídeo a través d’un blog. Després, l’arribada de YouTube i les xarxes socials han fet de Txaber Allué, més conegut com El Cocinero Fiel, una de les veus més influents en un àmbit professional cada cop més competitiu. Apassionat per la tecnologia i el bon menjar, Allué lamenta que Tarragona s’hagi quedat al marge de l’eclosió de la cuina catalana a escala mundial. A l’hora de concretar la trobada amb el FET, Txaber tria una taverna, un local únic i diferent situat a la Part Baixa de Tarragona.

Per què has triat el bar Cortijo?

Perquè el Santos Masegosa fa més per la gastronomia de Tarragona que jo amb un milió de tuits. Ell realment s’ho creu: producte de proximitat, vins naturals i molta cuina. Això té molt de mèrit, en l’era dels aliments de cinquena gamma, resultat de l’aplicació de les noves tecnologies en la gastronomia: la indústria prepara uns productes que arriben als restaurants en monodosis, es guarden al congelador i es descongelen i serveixen quan el client els demana. Ja queden cada vegada menys locals que comprin matèria primera de qualitat i aliments ecològics i de proximitat, i alguns valents com els d’El Cortijo encara cuinen de veritat.

Quin plat hauries cuinat si m’haguessis convidat a dinar a casa teva?

Un arròs sec, amb galeres, o de conill i pollastre. Segur que em queda bé [riu], en faig sovint. És una aposta segura.

Ens fas un menú de dinar i de sopar senzill d’elaborar?

Al migdia, abans de l’arròs, prepararia una bona amanida de temporada. Soc poc de postres, i prefereixo un berenar a base d’un Tatin, per exemple. I per sopar podríem fer una truita de patates.

Què prens per esmorzar?

Jo prenc molt cafè de filtre, especial, boníssim, el compro a Barcelona. En faig tres tasses grans (mig litre en total), torrades amb oli i una peça de fruita.

Què t’agrada beure als àpats?

Aigua i cervesa. De vi, poc, perquè té més alcohol i em provoca mal de cap. Quan acabo de menjar vull sentir-me bé, a gust.

Menges amb moderació?

Em pregunten sovint com és que estic tan prim [riu], i responc que a casa mai hem estat de menjar grans quantitats, i això ja m’ha quedat per sempre.

La truita de patates que comentàvem a l’hora de preparar el sopar és, precisament, la primera recepta publicada a El Cocinero Fiel.

Sí, i curiosament és la més consultada, ja té més d’un milió de visites i no he estat capaç de publicar un altre vídeo que en tingués més que el primer.

Per què comences amb El Cocinero Fiel el 2007? D’on va sorgir la idea?

Llavors a la família era bastant habitual tenir un blog, i en aquell context el meu oncle em va enviar un vídeo del director de cinema Robert Rodríguez on, com a extres del DVD, hi afegia uns vídeos de cuina que es feia ell mateix en un format molt dinàmic i divertit. Jo ja tenia afició per la tecnologia i la cuina i vaig pensar que això també ho podia fer, i així va arrencar l’aventura.

El nom d’on surt?

En aquelles dates es projectava la pel·lícula El jardinero fiel. que em va agradar molt. I vaig decidir adaptar-ne el nom.

Quina és la clau del teu èxit?

No vull parlar només de mi, perquè són elements comuns en molta gent. Per arribar a ser un influencer, que és l’expressió ara més de moda, cal tenir capacitat de treball, passió i interès per la feina i molta perseverança.

(…)

Així comença l’entrevista amb Txaber Allué que publiquem íntegrament al número 30 del FET a TARRAGONA i que aborda altres temes relacionats amb la seva feina i el sector, el nivell i la innovació de la cuina catalana i tarragonina, el poc interès del públic local pels restaurants de qualitat, i la seva experiència no reeixida de muntar un local propi a la ciutat.

 

La revista la trobaràs amb molts altres continguts a LLIBRERIA LA CAPONA, LLIBRERIA ADSERÀ, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8).

 

Si vols fer-te subscriptor de la revista, aprofita ara la promoció del regal del llibre ‘Francesc Xammar: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona’, escrit per dos periodistes del FET. Formalitza aquí la subscripció i benvingut al club d’amics del FET.

Portada del número 30 del ‘Fet a Tarragona’. Foto: Agustí Arévalo.
Coberta del llibre.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here