11.8 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Tarragona vol canviar d’alcalde?

El Palau d’Esports i l’Anella Mediterrània, en una imatge recent. Foto: Ricard Lahoz.

Ara fa un any, Tarragona es preparava per viure els Jocs Mediterranis que s’havien hagut d’ajornar del 2017 al 2018. El govern municipal liderat per l’alcalde Jose Fèlix Ballesteros (PSC) considerava la cita com una oportunitat única per a la promoció exterior de la ciutat i per aconseguir un llegat en forma d’equipaments esportius.

 

Al cap d’un any, en plena campanya electoral, el tema dels Jocs només ha sortit en el debat polític a partir de les crítiques d’alguns partits de l’oposició en relació a dos aspectes: la imatge de la cerimònia inaugural i la gestió posterior de l’Anella Mediterrània encara per concretar, amb el Palau d’Esports Catalunya -la joia de la corona- que continua tancat.

PSC, Ciutadans i esquerra aspiren a ser la força més votada aquest diumenge

Amb els Jocs com a rerefons d’una campanya on s’ha parlat sobretot de la cohesió interna i de la neteja i el manteniment de l’espai públic, aquest diumenge els tarragonins decideixen si renoven el suport a Ballesteros o bé opten per un canvi. El PSC suma 9 regidors davant dels 4 de Ciutadans i Esquerra Republicana, que el 2015 van entrar amb força al consistori. Alguna d’aquestes dues formacions pot desbancar ara el candidat socialista, que suma tres mandats a l’alcaldia?

El manteniment dels parcs, jardins i àrees de jocs infantils ha estat un dels temes de la campanya. A la imatge, Parc Riuclar. Foto: David Oliete.

Rubén Viñuales i Pau Ricomà, des de posicions contraposades, aspiren a ser la força més votada i, per tant, ser protagonistes del relleu. En aquestes tres formacions (PSC, Cs i ERC) es decideix el lideratge polític futur de Tarragona, però guanyi qui guanyi haurà de buscar un pacte per governar la ciutat amb una majoria suficient o absoluta (14 escons).

Influiran el vot de les europees, de les últimes generals o el judici del Suprem en la decisió dels electors?

Aquí tindran una paper important les altres formacions que tenen representació actualment al consistori. El PP se la juga després de l’etapa d’Alejandro Fernández, ara president del partit a Catalunya. Junts per Tarragona, la CUP i els ‘comuns’ aspiren almenys a repetir els resultats de fa 4 anys (entre 1 i 3 escons) i ser decisius per configurar majories al saló de plens.

 

La partida sembla més oberta que mai. I amb molts interrogants:

– Influirà el vot a les eleccions europees del mateix dia en els comicis locals, o els electors en faran distinció?

– Els electors es deixaran portar per les onades ascendent o descendent de les eleccions del 28 d’abril?

– Quin paper tindrà el conflicte polític català i el judici del Suprem en el vot dels tarragonins?

– Quin pes tindran els problemes de la vida quotidiana (neteja, parcs, seguretat, microurbanisme…) a l’hora d’anar a les urnes?

 

Dilluns, analitzarem la resposta dels tarragonins a la pregunta que titula aquest article.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here