20.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

[AVANÇ] Un míting per a la història

Sis dels dotze oradors del míting de l’Assemblea de Catalunya celebrat el novembre de 1976 al Camp de Mart. Foto: David Oliete.

El novembre de 1971, ara fa mig segle, es funda l’Assemblea de Catalunya, la plataforma unitària més potent de l’oposició antifranquista. A Tarragona es presenta en públic al cap de cinc anys en un auditori del Camp de Mart que esclata d’entusiasme i esperança. Quaranta-cinc anys després, el FET reviu aquell acte polític històric i multitudinari amb alguns dels seus protagonistes.

A la trobada participen Matías Vives, Lourdes Latorre, Josep-Lluís Carod-Rovira, José Estrada, Maties Palau i Jaume Taulats. Són sis dels dotze oradors que van participar en aquell míting convocat el 6 de novembre de 1976 a les quatre de la tarda, quan encara no feia ni un any de la mort del dictador.

El 6 de novembre de 1976, el Camp de Mart va acollir un acte polític unitari de l’Assemblea de Catalunya

En un reportatge que publiquem al número 50 de la revista FET a TARRAGONA (surt al carrer el 16 de novembre) expliquem com es va preparar aquell míting i com el governador civil el va autoritzar, però amb tot un seguit de condicions, fins al punt que van prohibir parlar a dos dels oradors.

La trobada d’aquest 2021 té un punt emotiu i nostàlgic. Els protagonistes del reportatge ara tenen al voltant de 70 anys i moltes experiències acumulades dins i fora de la política. Des de l’escenari del Camp de Mart recorden l’entusiasme del públic assistent a aquell acte i l’esperit unitari de l’Assemblea de Catalunya.

El ‘Fet’ reuneix, 45 anys anys després, sis dels dotze oradors

Què en destaquen els protagonistes d’aquell acte? És possible avui un míting com el del 1976? Com es distribueixen els temes dels discursos cadascú dels oradors? Com argumenten les autoritats franquistes el permís per celebrar l’acte?

Tot això ho podreu llegir a partir del dia 16 al reportatge de la revista amb fotos d’arxiu i actuals.

Fes-te subscriptor/a del FET

 

Aquest contingut i la resta els podem elaborar gràcies al suport dels subscriptors. Si vols ajudar a fer viable un periodisme rigorós i de qualitat a Tarragona, fes-te del FET per només 30€ tot l’any.

I si ja n’ets subscriptor/a, regala un any de bon periodisme a un amic o familiar. Volem celebrar amb tu la publicació de la revista 50.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here