10.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, febrer 24, 2024

Activistes en 280 caràcters

Alguns dels tuitaires que formen part del col·lectiu, que converteixen qualsevol debat en una trobada amb amics. Foto: Marc Colilla.

La societat avança a un ritme trepidant i, amb ella, els mitjans de comunicació i els canals d’informació i participació ciutadana. Fa temps que les xarxes socials han desplaçat les cartes al director del diari com a mètode d’expressió espontània i han situat el debat al centre de l’àgora. El col·lectiu dels Tuitaires Tarragonins utilitza l’aplicació de l’ocellet per fer valdre les seves reivindicacions i idees, i al FET ens hem proposat desvirtualitzar-los en un reportatge ben diferent…

Posem cara als tuitaires tarragonins, que impulsen el debat i la participació ciutadana

Són una dotzena de persones amb qui no hem parlat gairebé mai, puntuals i preparats
per a una reunió més al mig de la plaça, xerrant i amb curiositat evident. En lloc de presentar-se amb el nom i el cognom, com seria el més habitual en aquests casos, els dotze individus opten per exhibir el seu compte d’usuari, és a dir, el nom amb què són coneguts a les xarxes. Al cap i a la fi, reconeixen, és com s’identifiquen públicament.

“Molts de nosaltres només tenim contacte a través de Twitter, no ens sabem ni els números de mòbil”, reconeix Marta Domènech, una de les tuitaires. El col·lectiu s’autodenomina molt encertadament Tuitaires Tarragonins, perquè, en realitat, són un grup que participa assíduament a les xarxes socials de la ciutat aportant temes d’interès general, curiositats, denunciant problemàtiques i aplaudint les bones propostes. “El nostre objectiu és generar el debat al voltant de qüestions de la ciutat amb uns criteris unificats per aconseguir una marca molt potent i de qualitat a la xarxa”, intervé Joan Boronat.

reutilitzar la plataforma del miracle és la darrera proposta del col·lectiu

Recentment han llençat a l’arena del debat la icònica plataforma de formigó del Miracle. L’estructura es troba actualment en un estat lamentable, producte de la degradació i el pas del temps, i té l’accés tancat des de fa més de vuit anys per raons de seguretat. Els tuitaires van entomar la problemàtica i van posar fil a l’agulla per oferir una solució a la situació d’abandonament de l’estructura. “La plataforma és perillosa tal com està, hi ha esquerdes i plantes penjant; s’ha de donar una solució perquè no pot continuar degradant-se”, reivindica David Folch. Un debat que van tenir íntegrament a través d’un grup privat de Twitter.

(…)

Aquest és un fragment d’un dels reportatges del número 51 del FET a TARRAGONA que parla del col·lectiu dels Tuitaires Tarragonins, de la seva proposta recent i dels debats que promouen a Twitter. Tots els continguts de qualitat de la revista els podem elaborar gràcies al suport dels subscriptors i subscriptores del FET. La revista es pot adquirir a les Llibreries La Capona i Adserà, i al Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8) però, si vols, te la portem a casa:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’!

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here