25.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

[AVANÇ] Sensellarisme a Tarragona

 

Un home sense sostre a Tarragona, a punt de passar la nit a la Part Alta. Foto: David Oliete.

Fa dos anys, poc després del confinament domiciliari pel coronavirus, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona va demanar a Creu Roja que s’encarregués de gestionar el pavelló de Serrallo com a punt d’atenció i allotjament a les persones sense sostre. Al cap d’uns mesos, en el context de la segona onada de la pandèmia, es va habilitar el recinte firal amb la mateixa finalitat.

Creu Roja Tarragona va fer un esforç extraordinari oferint als indigents el servei d’esmorzar, dutxes i bugaderia a més de llits, mantes, llençols, la higiene diària i el material de prevenció de contagi: mascaretes, gel hidroalcohòlic i guants. L’entitat va contractar quatre educadors, una persona encarregada de la logística i una persona coordinadora de tot el personal, i va comptar amb el suport d’un grup de voluntaris.

EL ‘FET’ PREPARA UN REPORTATGE AMB PERSONES QUE VIUEN AL CARRER

En aquells moments de situació extrema, tots els mitjans ens vam fixar en la feina que es feia al pavelló del Serrallo, entre d’altres raons, perquè Tarragona va ser la primera ciutat del país en organitzar un servei d’aquestes dimensions. Però després de sis onades i al cap de dos anys de l’esclat de la pandèmia, Creu Roja continua atenent les persones sense sostre. De forma discreta, lluny del focus mediàtic, però de manera efectiva i sostinguda en el temps.

I al FET a TARRAGONA hem volgut acompanyar els tècnics i voluntaris de l’entitat, amb una ruta per diferents punts de la ciutat -del Moll de Costa a la Part Alta- i visitant un centre d’atenció i servei que intenta donar resposta al fenomen del sensellarisme, un concepte relativament nou que serveix per definir les persones que no disposen d’un mínim habitatge i unes condicions de vida dignes.

ACOMPANYEM UN EQUIP DE CREU ROJA PER DIVERSOS ESPAIS DE LA CIUTAT

Ara que Tarragona ja disposa d’un primer pis de transició destinat a persones sense sostre, que va acompanyat d’un programa d’integració i d’incorporació al mercat laboral, al FET enllestim pel proper número de la revista -el 52- un reportatge que recull el testimoni d’alguns homes que viuen i dormen al carrer.

Fes-te del FET

La revista sortirà al carrer dimarts 15 de març. Aquest i altres continguts els podem elaborar gràcies al suport dels anunciants i, sobretot, dels més de 700 subscriptors del FET.

Si et vols sumar a la nostra comunitat, seràs molt benvinguda/benvingut. I ens ajudaràs a consolidar aquesta aposta pel periodisme cuinat a foc lent, que ja ha rebut diversos premis i reconeixements.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’ 

A més de rebre les revistes al teu domicili, podràs participar en activitats culturals exclusives per als subscriptors. I ja n’estem preparant un parell per a les properes setmanes.

Esteve Giralt
Esteve Giralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here