29.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 11, 2024

Més enllà de la música de la Banda Juvenil

 

La Banda Juvenil, en un assaig conjunt al seu local. Fotografia: Marc Colilla.

Tots els divendres a la tarda, quan l’activitat de la setmana sembla que s’hagi d’anar apagant, una sala amagada als baixos de l’estació central d’autobusos s’omple de músics i d’instruments. Són nois i noies molt joves que tot just venen de l’institut o de les activitats extraescolars, i per ells, lluir el pin de la Banda Unió Musical és un orgull que va més enllà de l’afició que comparteixen. 

La secció Juvenil de la Banda Unió Musical compleix un quart de segle

“Volem ensenyar la Banda Juvenil a tot arreu, tenim ganes d’arribar allà on normalment no ho fem; som una formació acadèmica musical però tenim molts concerts que volem mostrar a la gent de Tarragona”, explica Aleix Vaqué, director de la secció juvenil, tot just abans de començar l’assaig. “Ens agradaria arribar a les persones que no estan acostumades a escoltar-nos, i els vint-i-cinc anys han de servir per demostrar que podem fer-ho“, es proposa el director. 

Però més enllà de l’activitat musical tan lògica en una agrupació d’aquestes característiques, a la Banda Juvenil també pren molta importància la vessant social. Si gran part dels músics hi accedeix al complir els dotze anys, provinents de la Banda Infantil o de l’Escola de la Banda, també és freqüent trobar músics d’altres punts del territori. “Som una formació instal·lada a Tarragona però que atrau joves de tota la comarca, molts cops perquè ens hem posat en contacte amb les escoles de música i els alumnes s’han interessat per nosaltres”, explica Aleix Vaqué. Segons el director, a la Banda Juvenil tenen molt clar que “la formació musical va lligada a l’àmbit social perquè les ganes de fer música arriben amb les ganes de relacionar-se“.

La vessant social de la Banda és tan o més important que la musical, diuen els músics

En això hi estan plenament d’acord els joves músics. Fora de l’assaig, en una sala annexa, mentre els seus companys encara practiquen, la Teresa Pallejà, la Maria Querol, la Laura Daniel, la Maier Torroella, l’Anna Torralba i l’Aleix Roig mostren que la complicitat no es troba només interpretant una partitura. Les dues clarinetistes, les dues flautistes, la percussionista i el saxofonista destaquen l’ambient, els amics i el companyerisme que tenen a la Banda Juvenil: “Som com una gran família i per molt que els assajos siguin de dues hores, sempre ens passen ràpid perquè ens ho passem molt bé jugant amb la música”, expliquen.

(…)

Així comença el reportatge de la revista número 52 que dediquem als 25 anys de la secció juvenil de la Banda Unió Musical de Tarragona. Els continguts i la qualitat de la revista són gràcies al suport de més de 700 subscriptors i subscriptores del FET.

La revista es pot adquirir a les Llibreries La Capona i Adserà, i al Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8) però, si vols, pots formar part de la gran família del FET i participar a les diverses activitats culturals que organitzem:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’!

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here