13.2 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 23, 2024

El món, amb ulls d’artista

Àlvar Calvet, Ivan Forcadell, Íria Rodon i Núria Rion, a la sala noble de la Casa Canals. Foto: Anna Plaza.

L’art contemporani s’ha apoderat de les golfes de Casa Canals. Aquell indret invisible en què només devia pujar el servei és ara un espai de descoberta i de reflexió sobre el món que ens envolta. “És com si l’haguéssim ocupat de manera il·legítima”, bromeja Vicent Fibla, el director de Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona. Li agrada pensar que aquell espai ocult als ulls dels “senyoritos” ha tornat a la vida per mostrar-nos el que els artistes del nostre temps tenen a dir-nos. La contraposició d’un espai rústic i vetat, amb la modernitat.

Quatre artistes del territori estan vinculats a Mèdol

És un concepte que, de ben segur, els quatre protagonistes d’aquest reportatge li comprarien. Tots ells han estat convidats a participar en la programació del centre d’art, que tot just enguany ha encetat una nova etapa. Són de generacions diferents i les seves propostes artístiques també ho són. Però comparteixen la voluntat d’explicar el món a través de la seva obra. “Què és sinó l’art contemporani?”, pregunta Núria Rion. “És l’art de la nostra època, el que es fa ara. És el que tenim més proper. T’interpel·la sobre les coses que ens afecten.”

El Centre d’Arts Contemporànies vol ser un espai de descoberta i reflexió

Núria Rion és nascuda a la Canonja, però des de fa un temps viu a Sarral, a la Conca de
Barberà. L’empremta d’aquell paisatge l’ha plasmat en unes grans teles tintades amb l’extracte de les plantes que ha anat collint en les seves passejades pels camins. És l’obra Acció de registrar, inclosa en l’exposició “Physis”, que aquesta primavera ha ocupat les golfes de Casa Canals. “Per a mi són com petits mapes, que no t’expliquen gaire cosa, però que t’orienten”, remarca.

(…)

A més de Núria Rion, Àlvar Calvet, Íria Rodon i Ivan Forcadell també formen part d’aquest reportatge del número 53 del FET que comença amb el fragment de més amunt sobre les mil expressions de l’art contemporani i els artistes del nostre territori.

Aquest tipus de continguts de qualitat només els podem fer gràcies al suport de més de 700 subcriptors i subscriptores del FET.

La revista es pot adquirir a les Llibreries La Capona i Adserà, i al Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8), però, si vols, te la portem sempre a casa per només 35€ l’any:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’!

Anna Plaza
Anna Plaza
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here