23.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Una entitat d’altura

Un practicant de l’escalada, al rocòdrom que hi ha a la seu del Centre Excursionista de Tarragona. Foto: Marc Colilla.

El Centre Excursionista de Tarragona viu el cinquantè aniversari de la seva creació, fruit de la fusió de dues entitats en una ciutat de tradició muntanyenca centenària, entre el record de les grans gestes alpinistes i l’adaptació a les noves disciplines. Tres membres històrics rememoren en una trobada amb el FET els millors moments de l’entitat, parlen del bon estat de forma actual i revelen plans de futur.

El centre excursionista de tarragona celebra el 50è aniversari

El local està una mica amagat i té una entrada discreta, però a la seu del CET s’hi respira activitat. No és molt gran, però té un rocòdrom i una sala, prou àmplia, per a reunions, amb espai per guardar-hi de tot. Al rocòdrom, l’únic de la ciutat, diversos practicants de l’escalada s’exerciten en una disciplina que ha anat guanyant adeptes els darrers anys, també en una entitat que s’ha sabut adaptar als nous temps.

Mentrestant, a la sala principal, tres històrics del centre, Jordi Aluja, Lluís Díaz Blanch i Jaume Garrosset, rememoren temps passats però també parlen de les activitats properes. Fotos a les parets i mapes sobre la taula deixen clar que aquí es recorden gestes i bones estones mentre es preparen nous projectes.

es va fundar el 1972 amb la fusió de dues agrupacions

Aquests dies les evocacions són més intenses, ara que ja fa justament 50 anys de la fundació del Centre Excursionista de Tarragona, fruit de la fusió, el setembre del 1972, dels històrics Grup Excursionista Muntanyenc i Agrupació Excursionista Ginesta. Ho recorden com un fet que va ser clau per donar encara més impuls al muntanyisme a la ciutat, de tradició centenària.

Lluís Díaz és un dels qui va viure aquell moment. Nascut fa 70 anys, en tenia 15 quan es va fer soci del Muntanyenc. Com molta gent activa de la ciutat en aquella època, formava part del Club de Joves, una associació multidisciplinària amb seu a la Baixada de la Peixateria. Ell hi practicava l’excursionisme, però necessitava formar part d’una entitat en què pogués federar-se per fer sortides, i per això es va apuntar al Muntanyenc. “Quan fèiem sortides, campaments d’estiu, marxes d’orientació… ens trobàvem sovint amb els del Ginesta”, rememora.

(…)

Així comença el reportatge que publiquem íntegrament al número 53 de la revista FET a TARRAGONA. L’hem pogut elaborar gràcies al suport de més de 700 subscriptors i subscriptores. Et vols sumar a la nostra comunitat per només 35€ tot l’any?

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

La revista també la podeu trobar a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here