23.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Santa Tecla 700: trobada amb els creadors Marc Chornet i Xavier Pastrana

Xavier Pastrana i Marc Chornet, en la trobada organitzada pel FET. Foto: David Oliete.

Van rebre l’encàrrec a finals de 2019 i la pandèmia n’ha endarrerit els processos i n’ha modificat algunes idees inicials. Però aquest estiu ultimen els detalls de les dues grans produccions pròpies de Tarragona que serviran per obrir i tancar les festes de Santa Tecla del 700 aniversari de l’arribada de la relíquia. Dos creadors tarragonins, en l’àmbit del teatre i la música, en són els màxims responsables: Marc Chornet i Xavier Pastrana. El FET promou una trobada conjunta amb tots dos per conversar sobre la cultura i el potencial de la ciutat.

el ‘fet’ reuneix els dos creadors amb un paper clau a santa tecla 700

No és una cita convencional. No és fàcil fer-los coincidir perquè les agendes professionals els fan anar aquí i allà. Per separat, els dos han ocupat l’espai central de l’entrevista en números anteriors del FET, però aquesta vegada els proposem una cosa diferent. D’entrada, pujar fins al campanar de la catedral perquè amb el David Oliete coincidim que és el millor marc per contextualitzar amb imatges la celebració dels 700 anys de Santa Tecla. I, a continuació, una conversa sense guió previ ni entrevistador formal. Oberta a les reflexions en veu alta de Marc Chornet (1981) i Xavier Pastrana (1977), representants d’una generació amb un talent artístic indiscutible que va molt més enllà de la ciutat.

chornet dirigirà l’espectacle inaugural de la festa major

Chornet dirigeix actualment l’àrea d’arts escèniques de la Fundació Joan Brossa, lidera la companyia Projecte Ingenu i és professor d’escenificació a l’Institut del Teatre.  Pastrana és director de l’Ensemble O Vos Omnes (resident a L’Auditori de Barcelona, Auditori Josep Carreras de Vila-seca i artista resident al Festival Castell de Peralada 2022). També dirigeix el Cor Ciutat de Tarragona i el Cor Sant Esteve de Vila-seca.

pastrana dirigirà el concert de cloenda a la catedral

Tots dos juguen un paper clau en la propera Festa Major. El Marc és el màxim responsable de l’espectacle ‘Setembre’ que estrenarà a la Tàrraco Arena Plaça el dilluns 12 de setembre. El Xavier assumeix la mateixa funció al concert ‘La catedral del so’ que ensenyarà al món una composició creada expressament per a l’ocasió en la cloenda de Santa Tecla el diumenge 25 de setembre a la mateixa catedral.

Com veuen el potencial cultural de Tarragona? I la seva projecció exterior? Us convidem a llegir la conversa a dues veus amb aquest titular: “Ens ho hem de creure”.

Íntegre al número 54 de la revista FET a TARRAGONA, que acaba de sortir al carrer. Pots trobar la publicació a Llibreria Adserà i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

I si ho prefereixes, et convidem a fer-te’n subscriptor/a:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’ 

Si te’n fas subscriptor/a, et portem a casa totes les revistes i tindràs un munt d’avantatges en l’àmbit de les activitats culturals i entrades per a espectacles de teatre i música.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here