23 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

Deu anys apujant el teló

Bona part de l’equip de tècnics que treballen al Teatre Tarragona, en una trobada organitzada pel FET amb motiu del 10è aniversari. Foto: David Oliete.

El Tarragona és un teatre a la italiana, amb platea i amfiteatre, de pràcticament 700 localitats. Es va construir el 1924 —aviat celebrarà el centenari— i va reobrir l’11 de desembre de 2012, tot just fa deu anys. Per commemorar l’aniversari, parlem amb alguns dels professionals que fan funcionar l’equipament, des de qui programa les propostes culturals que s’hi poden veure fins a qui en ven les entrades, tot passant pel personal tècnic o de producció.

El Teatre Tarragona celebra una dècada de la seva reobertura

Entrem al Teatre Tarragona per la porta principal, al número 11 de la Rambla Nova, i accedim a un espai sobradament conegut pels subscriptors del FET, un vestíbul on hem realitzat la presentació d’alguns dels números de la revista —com aquest que teniu a les mans, sense anar més lluny. Però avui volem endinsar-nos en aquells racons que, habitualment, no veiem d’aquest equipament, així que de la mà de Guillem Rius, tècnic de producció cultural de l’Ajuntament de Tarragona, ens disposem a fer un recorregut per descobrir què s’amaga més enllà dels foyers i la sala principal.

fem un recorregut pels racons més amagats de l’equipament

El primer que visitem són els camerinos, tant col·lectius com individuals, que permeten acollir un bon nombre d’artistes, així com una petita habitació que s’utilitza quan les companyies requereixen una persona que els doni suport amb la roba. “De vegades estan en plena gira i necessiten bugaderia, algú que els planxi el vestuari, o bé un sastre que s’encarregui de fer alguns retocs”, indica Rius. També veiem el muntacàrregues que serveix per traslladar material i salvar la distància entre la plaça del Teatre i els vestidors, un parell de pisos per sota. I és que el teatre té una distribució força particular, amb moltes escales que fan que el trajecte fins a l’escenari tingui un punt laberíntic.

parlem amb els tècnics que fan funcionar el teatre

Més tard, els tècnics ens parlaran d’aquesta especificitat, però seguim la nostra ruta passant per diverses dependències on trobem equipaments tècnics i magatzems fins a arribar al fossat, que també té un tret distintiu, “una columna al bell mig que condiciona la situació dels músics”, comenta el nostre guia, però que habitualment no destorba en excés.

(…)

Aquest dilluns 12 de desembre el teatre celebrarà els seus 10 primers anys amb un acte al vestíbul, obert a tota la ciutadania. La celebració comptarà amb un concert del grup musical Don Simon i Telefunken i la presentació del nou mural artístic del teatre, obra del col·lectiu d’artistes Reskate i del tarragoní Lluc Queralt, amenitzat tot per l’associació Santa Teca.

(…)

El reportatge que commemora els 10 anys de la reobertura del Teatre Tarragona el podeu llegir íntegrament al número 56 del FET. La revista la podeu trobar a Llibreria Adserà i Llibreria La Capona.

Aquest i la resta de continguts de la revista els podem elaborar gràcies al suport dels 700 subscriptors del FET. Si vols un periodisme rigorós i de qualitat, singular i cuinat a foc lent, ajuda’ns a consolidar la revista, amb gairebé 10 anys de trajectòria.

Subscriu-t’hi ara i et regalem l’últim numero de la revista:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here