25.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

Famílies que salven vides

L’Òscar de la Cruz amb la Cèlia Poblet i el Jaume Espelt. Foto: David Oliete.

L’Òscar, el Cristian i la Desirée es van fer grans en famílies que no eren les seves. Famílies d’acollida. Cadascú amb una història de vida diferent, enriquidora i colpidora. Es poden explicar moltes coses sobre l’acolliment familiar d’infants desemparats o en risc, però posar-se a la pell dels qui han estat nens i nenes acollits és una de les formes més emocionants d’intentar entendre-ho i, sobretot, sentir-ho. Un acte de generositat, complex, a l’abast de mares, pares i germans, si és el cas, disposats a donar-ho tot sense esperar res a canvi. Les famílies, però, quan ho viuen senten que reben molt més del que donen.

el ‘fet’ recull el testimoni de tres joves que van ser acollits

La Casa Sant Josep, de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, gestiona des de l’avinguda d’Estanislau Figueras acolliments familiars tutelats per la Generalitat. Ho fan a través de professionals que s’hi deixen la pell, a diari, en cada acolliment, en cada nen que arriba perquè el seu pare i la seva mare no se’n poden fer càrrec. De portes enfora, crida l’atenció la façana de colors. A l’interior, un món desconegut, en un edifici on es pot veure un tram de l’antiga muralla medieval. Obren les portes al FET per parlar amb professionals i joves extutelats.

gràcies a les famílies d’acollida, avui tenen vida pròia

El primer testimoni de vida és el d’un nen que avui és un jove de 22 anys. És rialler, té llum. És l’Òscar de la Cruz Subirats, nascut a Reus. Amb només 2 anys i mig va deixar la casa del pare i la mare: “L’Imma i el Fernando, el pare i la mare, no em podien cuidar.” Ell mateix comença un viatge de vida, amb un relat que amb prou feines necessita preguntes. És sorprenentment madur. Dels pares biològics, no en recorda res. Era molt petit. El que sap ho va saber de més gran.

A la seva vida es van creuar el Jaume Espelt i la Cèlia Poblet. Un matrimoni d’aleshores quaranta anys, amb tres fills. Era el primer cop que acollien.

(…)

Així comença el reportatge que publiquem íntegrament al número 57 del FET a TARRAGONA. Un contingut que hem pogut elaborar gràcies al suport dels 700 subscriptors de la revista.

Si vols ajudar el periodisme de proximitat i qualitat, suma’t a la comunitat del FET per només 35 euros tot l’any.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Si t’interessa aquest reportatge i encara no coneixes la revista, demana el teu exemplar a Llibreria Adserà i Llibreria La Capona.

Esteve Giralt
Esteve Giralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here