22.9 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 23, 2024

Tarragona, un referent en gastronomia?

Moha Quach és el nou president de Tarraco a Taula. Foto. David Oliete.

Moha Quach és molt jove, tot just passa la trentena, però ja fa més de quinze anys que es mou entre fogons. I ara, el xef d’El Terrat by Quach ha decidit fer un pas més i posar-se al capdavant de l’associació Tarraco a Taula. L’acompanya de vicepresident Xavier Fernàndez, del restaurant Seasons.

Tots dos han decidit liderar una nova etapa de l’entitat fundada l’any 1997 i que va néixer amb l’objectiu d’oferir una visió actual de la cuina de l’antiga Roma. Durant molts anys han organitzat jornades gastronòmiques al voltant del festival Tarraco Viva. Enguany també ho faran amb la participació d’una quinzena de restaurants.

MOHA QUACH LIDERA UNA NOVA ETAPA A TARRACO A TAULA

Però ara la nova junta de Tàrraco a Taula vol convertir l’associació en un ens que potenciï la gastronomia de l’antiga Mediterrània per tal que esdevingui una marca de ciutat. L’objectiu és investigar, actualitzar i difondre tot allò que té influència directa en la cuina tarragonina. “Anar més enllà d’unes jornades al maig i fer de Tarraco a Taula una marca de tot l’any”, apunta Quach.

L’ENTITAT VOL FER ACTIVITATS TOT L’ANY I SER UNA MARCA DE CIUTAT

Entre les activitats que preparen per aquesta primavera hi ha un show cooking a la plaça Corsini, un taller de cuina per a la canalla o una taula rodona per divulgar i debatre al voltant de la gastronomia. També volen recuperar el format del ‘Convivium’ a l’Amfiteatre (les últimes edicions s’havia celebrat al pati del Seminari), amb “un format de sopar més informal i a l’aire lliure”.

“FALTA CREURE-S’HO MÉS I TREBALLAR DE MANERA UNIDA”

Moha Quach es perfila com el xef jove i amb empenta que necessita Tarragona per liderar el sector i augmentar el prestigi de la gastronomia local. I no té pèls a la llengua quan parla: “Falta creure-s’ho més i treballar de manera conjunta, del Serrallo a la Part Alta, de fer pinya i equip”.  Aquest és el gran repte: unir el sector i treballar tots a l’una.

Som davant d’un canvi de mentalitat? El temps ho dirà, però la nova junta de Tarraco a Taula s’estrena amb ganes d’innovar en les maneres de fer i de potenciar la marca gastronòmica de Tarragona, que té “una idiosincràsia pròpia”. Per això també incidiran en revifar símbols de la cuina d’aquí, com la gamba i el romesco, i arribar a tots els agents implicats.

I Moha Quach representa millor que ningú aquest repte i, alhora, aquesta oportunitat de present i futur.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here