16.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 27, 2024

Rubén Viñuales: “La meva única meta és Tarragona”

El nou consistori a les escales del Palau Municipal. Foto: Gio Gonzales.

Tarragona obre una nova etapa política: Rubén Viñuales és el nou alcalde de la ciutat. Ha estat investit aquest dissabte en la constitució del nou ajuntament i, tal com s’esperava, els socialistes recuperen l’alcaldia després de 4 anys.

Una sessió constitutiva que s’ha celebrat a la sala d’actes del Palau Municipal que ha obert portes de manera excepcional. S’ha hagut de treballar a contrarellotge per habilitar aquest espai que no es feia servir des de fa uns anys. El Saló de Plens, lloc habitual, es troba tancat per danys estructurals. La sala d’actes i la rotonda han aplegat familiars i autoritats que no s’han volgut perdre l’ocasió.

EL PSC RECUPERA L’ALCALDIA amb els vots dels seus 9 consellers

Tampoc hi han faltat els ventalls per suportar el matí calorós, mentre que a la plaça de la Font, s’hi han concentrat persones, convocades per la Plataforma Antifeixista de Tarragona, que es manifestaven contra la presència de l’extrema dreta a l’ajuntament. A l’interior, per ordre alfabètic, els 27 consellers i conselleres han anat prenent possessió del càrrec en una renovada Corporació Municipal: de la composició sortint només n’han quedat 9 i s’han estrenat 18 amb les destacades tornades de Viñuales (ara amb el PSC), Maria Mercè Martorell (PP) i Jordi Sendra (Junts), que ja van ser regidors en altres mandats.

viñuales comença el mandat amb un govern en minoria

Amb aquesta primera sessió, arrenca el nou mandat a Tarragona. La clara victòria del PSC en les eleccions del 28M ha permès que Viñuales accedeixi a l’alcaldia per ser la llista més votada. Però només ha obtingut els 9 vots de la seva formació política, lluny dels 14 necessaris per a la majoria absoluta, ja que els alcaldables dels sis grups municipals també s’han postulat com a candidats i han rebut el suport dels seus respectius grups.

Els 9 regidors del PSC que configuren el nou equip de govern. Foto: Ajuntament de Tarragona.

D’aquesta manera, el PSC comença el mandat governant en solitari i en minoria, fet que requerirà suports externs des de l’oposició per obtenir les majories requerides en les propostes o aprovacions que passin pel Consell Plenari. Diferents grups ja han manifestat la mà estesa per aconseguir consensos.

jordi SENDRA (JUNTS): “TARRAGONA NECESSSITa ACORDS AMPLIS”

Jordi Sendra, de Junts per Catalunya, clama per les “majories immenses i no per majories absolutes”. Des de Junts, opten per un consens màxim en temes rellevants de la ciutat posant com a exemple el nou POUM. “Hem de posar tots els esforços en aconseguir-lo”, assenyala.

MARTORELL (PP): “CALDRÀ UN GRAN ESFORÇ PER ARRIBAR A CONSENSOS”

Mà estesa també des de les files populars. Maria Mercè Martorell s’ha dirigit a tots els grups municipals apel·lant a l’esforç “per arribar a consensos amplis en clau de ciutat”. “En aquelles propostes que incideixin en la millora d’aspectes essencials per la nostra ciutat ens tindrà al seu costat”, expressa Martorell.

COLLADO (EN COMÚ PODEM): “EL GOVERN EN MINORIA NO és el que LA CIUTAT NECESSITA”

Per la seva banda, des d’En Comú Podem reivindiquen una “agenda clara d’esquerres” per a la ciutat. Jordi Collado recorda que “Tarragona va votar progrés” i considera que “és millor una majoria de 17 que una minoria de 9” en referència a una aliança PSC-ERC-Comuns.

GÓMEZ (VOX): “EL RESPECTE HA DE GUIAR LES NOSTRES ACCIONS”

L’extrema dreta ha intervingut per primera vegada al Saló de Plens. Francisco Javier Gómez, portaveu de Vox, assegura que la seva formació política estarà disposada a escoltar les propostes de la resta de forces. Gómez ha demanat “respecte, diàleg i debat racional”, tot i el discurs d’odi característic i habitual d’aquesta formació.

RICOMÀ (ERC): “FISCALITZAR NO es OBSTACULITZAR. FAREM UNA OPOSICIÓ CONSTRUCTIVA”

Esquerra Republicana liderarà l’oposició del consistori. El fins ara alcalde, Pau Ricomà, explica que “farem una oposició empàtica i constructiva”. Tot sembla que aviat a les files republicanes hi haurà relleu i nova cara visible després d’anunciar que deixaria l’escó en dos mesos.

RAMOS (PSC): “EL CAMÍ QUE ENCETEM NO EL PODEM FER SOLS”

La intervenció de Sandra Ramos, del PSC, ha servit per recordar el llegat dels alcaldes socialistes Recasens i Ballesteros, i honorar les diferents figures vinculades a la ciutat i a la formació socialista com Immaculada Sastre, Juan Carlos Vidal ‘Tiju’, Ana Santos i Creu Gómez. Ramos ha fet una crida al consens: “Els grans reptes requereixen de grans acords i consensos”. explica.

VIÑUALES RECONEIX LA TASCA DELS ALCALDES RECASENS, NADAL, BALLESTEROS I RICOMÀ

Consens, consens i consens. Sembla que hi ha predisposició de les formacions polítiques per arribar a grans acords davant del govern minoria del qual Viñuales és “plenament conscient”. El nou alcalde ha reconegut i agraït la gestió dels quatre alcaldes predecessors. En el seu discurs ha volgut fer una mirada històrica de Tarragona tot valorant la seva cultura i el seu talent.

“hem de prioritzar la feina a peu de carrer”

“La vocació d’igualar la nostra ciutat millorant les condicions de vida de tothom independentment del seu codi postal serà el ‘leitmotiv’ de la nostra tasca de govern”, explica. Viñuales afegeix que “he donat instruccions als regidors i regidores perquè prioritzin encara més la feina a peu de carrer” i expressa que “governaré per tothom” i que “la meva única meta és Tarragona”.

El seguiment del ple de l’Ajuntament des de la rotonda del Palau Municipal. Foto: Gio Gonzales.

Amb un ‘Visca Tarragona!’ ha tancat el seu discurs com a nou batlle. Aplaudiments, petons, abraçades i retrobades han estat algunes de les imatges que s’han pogut veure al Palau Municipal. Una d’elles, la trobada i conversa de Viñuales, Ballesteros i el líder del PSC, Salvador Illa, que ha estat present en l’acte.

Gio Gonzales
Gio Gonzales
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here