Advertisement
7.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 8, 2023

La Ruta Pin i Soler i la Festa Major

La Ruta Pin i Soler es va presentar el passat 7 de juny.
La Ruta Pin i Soler es va presentar oficialment el passat 7 de juny (Cedida: APELLC).

Ja és a tocar l’inici de la nostra Festa Major, que l’escriptor Josep Pin i Soler va descriure al capítol «Intermezzo» de la novel·la La família dels Garrigas, ambientada a la Tarragona del segle XIX. Aprofitant aquests dies teclers, l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) recupera la ruta literària Pin i Soler, que es va estrenar públicament el passat 7 de juny, i que es basa en l’obra Ruta Josep Pin i Soler (La interpretació de la ciutat), de Magí Sunyer. Després de l’èxit d’aquella jornada inaugural, que va comptar amb la participació d’una quarantena de persones, l’APELLC proposa ara cinc dates diferents, els dies 13, 14, 17, 20 i 21 de setembre, per repetir la visita, amb un màxim de 25 persones per grup.

 

La ruta, que transcorre per set indrets de la ciutat—Passeig Arqueològic, carrer Cavallers, Pla de la Seu, Portal del Carro, Pretori, Casa de la Festa i Balcó del Mediterrani—i que té una durada aproximada d’una hora i mitja, comença a la Via de l’Imperi i clou a la Rambla Nova. Una de les seves peculiaritats, respecte a altres rutes literàries, rau en l’audició individual dels textos proposats per mitjà d’un reproductor MP3 que ha produït Imaginautes.

 

L’activitat també incorpora, en aquesta ocasió, una novetat, que és la cirereta gastronòmica de la ruta: el gelat Pin, una mena de gelat de crema (mantecado) elaborat amb ou, nata, canyella i pell de llimona ratllada, que ha preparat per a l’ocasió Raffa Gelati, i que està guarnit amb un detall de xocolata blanca de la pastisseria Palau que de ben segur que captarà l’atenció dels participants de la ruta.

 

Tal com explica Magí Sunyer al llibre Josep Pin i Soler (antologia tarragonina), Pin va viure pocs anys a la seva ciutat natal, de la qual, no obstant això, guardà “un record emocional que es manifesta en obres de teatre, en quadres de costums, en anotacions i, sobretot, en la trilogia de novel·les formada per La família dels Garrigas, Jaume i Níobe”. Precisament els fragments que confeccionen la ruta formen part d’aquests tres llibres. Una oportunitat única de conèixer, rememorar o redescobrir retalls de la vida i obra d’aquest il·lustre escriptor tarragoní.

 

SORTEIG D’INVITACIONS ENTRE ELS SUBSCRIPTORS DEL FET

 

Sortegem dues invitacions perquè un subscriptor/a del ‘Fet a Tarragona’ i acompanyant puguin fruir d’aquesta activitat literària el pròxim dissabte 20 de setembre a les 12 del migdia. Per participar en el sorteig, només cal enviar un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat  El termini s’acaba la mitjanit de dimecres 17.

Aquests dies podeu aprofitar per fer-vos subscriptors de la revista per només 30€ l’any i tindreu com a obsequi la samarreta i el mocador dels Nanos de Tarragona -de la il·lustradora Anduluplandu- i un exemplar del número 1 del FET dedicat a Santa Tecla. Per complimentar la subscripció només cal clicar aquí.

 

La ruta Pin i Soler s'atura a la Casa de la Festa (Cedida: APELLC).
La ruta Pin i Soler s’atura a la Casa de la Festa (Cedida: APELLC).
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here